Invigning: 11 000 paket i timmen på PostNords nya terminal

Yta på 17 000 kvadratmeter.

Hantering av paket, pall och styckegods till och från södra Halland, norra Skåne, södra Småland och Öland. Så ser arbetsuppgifterna ut för personalen på PostNords nya terminal i Växjö.

LÄS ÄVEN: PostNord bygger ny terminal - lovar bättre inhämtningstider

Annons

"En viktig pusselbit"

Utöver ovanstående ska den nya terminalen fungera som en distributionshubb för Växjöområdet. Det innebär att både brevbärare och chaufförer kommer att utgå från den nya logistikanläggningen, som invigdes i fredags av bland andra Växjös kommunalråd Anna Tenje.

- PostNord växer inom logistik, och Växjöterminalen är en av de investeringar i infrastruktur som vi gör för att skapa förutsättningar att hantera de nya volymerna på ett effektivt sätt. Vi ska finnas där och möta de behov kunderna har - nu och i framtiden - och den nya terminalen blir en viktig pusselbit i detta, säger Jörgen Olin, regionchef hos PostNord Sverige, i ett pressmeddelande.

Har nyanställt 150 personer

Den nya terminalen har en yta på 17 000 kvadratmeter och ska ligga strax norr om Växjös flygplats. Den är utrustad med en speciell sorteringsmaskin som enligt PostNord gör det möjligt för terminalen att sortera upp till 11 000 paket i timmen.

PostNord räknar med att 400 personer ska arbeta i Växjöterminalen, där driften ska pågå dygnet runt. Totalt har 150 personer nyrekryterats till den nya anläggningen.

- PostNord genomgår just nu den kanske största förändringen i vår långa historia. Människor handlar och kommunicerar på helt nya sätt idag, förändringen kommer att fortsätta och satsningar på infrastrukturen är väsentliga för att följa med i utvecklingen, skriver företaget i en kommentar.

Den nya terminalen i Växjö

Annons