136 000 kronor hittills i Svensk e-handels julinsamling

Svenska e-handlare har gått samman och skänkt pengar till Läkare utan gränser.

Julklappar, julmat och dans runt granen i all ära. Men julen handlar som bekant om att ge och det är precis vad ett antal e-handlare har sett till att göra i år.

"Alla vi i Sverige har möjlighet att hjälpa till"

I en insamling till Läkare utan gränser har totalt tio e-handlare gått samman och skänkt 10 000 kronor var till organisationens arbete. Initiativet kom från Jarno Vanhatapio på NA-KD som direkt fick med sig bland andra Andreas Koschnike på Caliroots och Joakim Friedman på Sportamore.

Annons

- Jag har aktivt hållit på med välgörenhet i över tio år. För mig är det en naturlig och viktig del av affärslivet. Goda affärer kräver goda handlingar, säger Jarno Vanhatapio.

Har du någon uppmaning till de e-handlare som ännu inte donerat något?

- Oavsett hur man vrider och vänder på det så har alla vi i Sverige möjlighet att hjälpa till. För mig personligen är det väldigt viktigt att hjälpa medmänniskor i nöd och jag uppmanar andra e-handlare att hjälpa till.

De tio e-handlare som inledningsvis skänkte 10 000 kronor var ur egen ficka har nu fått sällskap av ett antal andra personer och företag i branschen som har donerat varierande summor pengar.

Fastighetsmiljardär dubblar summan

I skrivande stund har insamlingen, som pågår i fyra dagar till, nått 136 000 kronor. Målet är satt till 250 000 kronor. En rolig tvist i sammanhanget är att fastighetsägaren Roger Akelius har lovat att skjuta till lika mycket pengar som e-handlarna samlar in, vilket alltså skulle kunna resultera i att insamlingen drar in en halv miljon om målet nås.

Fredrik Norberg på Fyndiq är en av givarna och dessutom den som har lagt upp insamlingen på nätet.

Fyra dagar kvar - var tror du att ni landar?

- Det är klart att vi ska upp till 250 000 kronor. Det hade varit fantastiskt om vi hade kunnat hjälpa till att samla ihop en halv miljon till det här ändamålet, säger han.

Annons

TILL INSAMLINGEN: Svensk e-handels julinsamling till läkare utan gränser

Annons