16-åriga Sängvaruhuset tar klivet in i e-handelns värld

"Första tiden som e-handlare har gått över förväntan".

Sängvaruhuset Elgen har funnits i 16 år, men det är inte förrän nu som bolaget väljer att starta en e-handel, Sangvaruhuset.se.

– Som alltid är det svårt att förutse alla tänkara problem som kan uppstå men vår första tid som e-handlare har gått över förväntan, säger David Rindefors, e-commerce manager på Sängvaruhuset, i ett pressmeddelande.

Annons

På sin sajt skriver företaget; "År 1911 grundades medicinföretaget Pharmacia i Stockholm, där tog apotekaren Gustaf Felix Grönfeldt fram en mirakel-medicin som skulle motverka trötthet och sömn-problem", och David Rindefors fortsätter:

– Nu är det vi som tagit över stafettpinnen i strävan mot en bättre sömn. Vår mirakel-medicin är underbart sköna sängar.

Så nu ska Sängvaruhusets ”medicin” erbjudas till kunder över hela Sverige, och inte längre bara i Stockholm där butiken finns. Enligt den anrika sängaktören ska satsningen på e-handel, tillsammans med den fysiska butiken, ge fortsatt tillväxt och nya kunder.

– Vår ambition är att ta en marknadsledande position och bli en självklar aktör inom sängar och sovrum, säger David Rindefors och tillägger:

– Ett naturligt steg i vår fortsatta tillväxt är att erbjuda vårt koncept i hela Sverige. I takt med att heminredning och möbler växer online vill vi vara i framkant med vår digitala upplevelse och säkerställa en hög kundnöjdhet oavsett var kunden vill möta oss.

Den som fick uppdraget att sätta ihop en e-handelslösning till Sängvaruhuset Elgen var Askås. 

Annons