22 miljoner hushåll i USA valde bort Amazon förra året

Bedrägerier en av orsakerna till varför många amerikaner drar sig för att shoppa hos e-handelsgiganten.

Inom e-handeln är det mer eller mindre vardagsmat med rapporter om hur allt fler vänder sig till nätet för att handla olika typer av varor. Ingenstans verkar det vara mer sant än i USA, där Amazon slår försäljningsrekord månad efter månad.

Men det finns fortfarande ett stort antal människor i USA som inte har tagit Amazon till sig. Enligt en artikel i Forbes, som hänvisar till en undersökning av Wall Street Journal, valde hela 22 miljoner amerikanska hushåll bort e-handlaren helt och hållet under förra året. Anledningarna är enligt tidningen bland annat att många vill stödja andra handlare, att de har svårighet att ta emot paket där de bor och att de inte känner förtroende för att handla på nätet.

Annons

Brukade inte vara "som Taobao"

Och de misstänksamma e-handelskonsumenterna kan i det här fallet vara något på spåren. Enligt en annan artikel i Forbes har många amerikaner blivit utan julklappar eftersom säljare på Amazon inte har skickat varor som beställts trots att de fått betalt. Tidningen hittar på Amazons sajt 529 negativa omdömen från personer som nyligen råkat ut för just detta.

- Det här var oväntat. Jag har aldrig tidigare haft problem med Amazon. I många år kunde jag beställa saker och de dök upp precis som de skulle - det var inte som att beställa på kinesiska Taobao eller något, där du aldrig vet vad du får eller om du får något alls. Men nu har jag blivit lurad tre gånger på Amazon under en enda julhandel, konstaterar Forbes reporter, som själv är en av de drabbade.

Lätt handla för mycket på Amazon

Han ska ha fått ersättning för de försvunna varorna från Amazon, vilket dock är en klen tröst när man står utan paket att ge bort när det är dags att fira jul.

Bland de konsumenter som inte handlade en enda vara på Aamzon förra året uppgav en hel del att de ville spara pengar, och att de tyckte att Amazon inspirerade till att handla alltför mycket. Samtidigt ansåg många av de tillfrågade att Amazon hade för många produkter att välja bland.

Annons