3 000 nya jobb på ett bräde när Amazon bygger nytt

E-handelsjätten fortsätter att öppna lagercentraler på löpande band och skapar nu tusentals nya heltidstjänster med tre nybyggda anläggningar.

Det var inte längesedan Amazon meddelade att man skulle öppna sin sjunde lageranläggning i Kalifornien, samt en andra i delstaten Kansas. Två anläggningar som kommer att sysselsätta drygt 2 000 nya medarbetare.

Nu är det dags för e-handelsjätten att slå upp portarna till ytterligare tre distributionscentraler. Först ut är två anläggningar i Florence och Carteret i delstaten New Jersey. Tillsammans kommer de två centralerna, som är 55 000 respektive 75 000 kvadratmeter stora, att skapa 2 000 heltidsjobb, utöver de 5 500 anställda som e-handlaren redan har i delstaten.

Annons
Annons

Snart 9 000 anställda i Texas

Amazon planerar även att öppna sin sjätte distributionscentral i Texas, en delstat där Amazon i dagsläget sysselsätter drygt 8 000 medarbetare. Den nya anläggningen ska öppna i Haslet, en stad där Amazon redan har lagerverksamhet sedan 2013.

Den nya centralen kommer dock att bli ännu större, drygt 93 000 kvadratmeter stor och innebär att Amazon skapar cirka 1 000 nya heltidstjänster på orten.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!