4 miljoner på 5 minuter när Elgigantens rea drog igång

Under mellandagsreans första timme sålde Elgiganten på nätet en TV varannan sekund.

Elgigantens varuhus öppnade klockan 8.00 på juldagen men på nätet drog köpfesten igång redan vid midnatt. Och det stod snabbt klart att reasuccén var ett faktum. Under dagen kunde elektronikkedjan nämligen rapportera att omsättningen i Elgigantens webbshop kom upp i 4 miljoner kronor redan de första fem minuterna. Den första timmen såldes en TV varannan sekund.

- TV-apparater brukar vare en av våra absoluta storsäljare under mellandagsrean och så även i år. Under den första timmen sålde vi en tv varannan sekund via nätet, så det är enorma mängder varor som omsätts på mycket kort tid, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Annons

"Bästa reastarten någonsin"

Utöver TV-apparater blev storsäljarna under dagen bland annat trådlösa högtalare och större vitvaror. Under en timme sålde Elgiganten 1,5 tvättmaskiner per minut.

- Kunderna är prismedvetna och våra produkter fyller en allt viktigare funktion i de svenska hushållen, tillsammans skapar det en enorm efterfrågan under mellandagsrean, säger Niclas Eriksson.

Även hos Media Markt, som under hösten infört digitala prislappar för att säkerställa att butikerna skulle hålla samma priser som i Media Markts nätbutik, blev det full kommers under juldagen. Företaget har inte delat med sig av några specifika siffror, men konstaterar i ett pressmeddelande att årets mellandagsrea på nätet "ökade under juldagen och förväntas slå föregående års försäljning".

– Juldagen har historiskt sett varit vår starkaste försäljningsdag och i år kan vi redovisa den bästa reastarten någonsin, säger Per Kaufmann, VD på Media Markt.

Annons