5 miljoner besökare väntas under Elgigantens julhandel

E-handeln får allt större betydelse för Elgigantens julförsäljning.

I en intervju med Ehandel.se kunde nyligen Media Markts e-handelschef Magnus Pettersson avslöja att företaget för första gången trodde att årets mellandagsrea skulle toppas av Black Friday-handeln, och även Elgiganten var inställt på rekord i november. Men mellandagsrean och Black Friday-veckan har förstås gott sällskap även av julhandeln, då många elektronikbutiker har fullt upp.

Nu avslöjar Elgiganten att företaget räknar med att årets julhandel ska ge företaget fem miljoner kundbesök till e-handeln och varuhusen. 

Annons

- Vi vet av erfarenhet att vi nu går in i en mycket intensiv period, där antalet kunder kommer att öka för varje dag framöver. Vi räknar med över 5 miljoner kundbesök till nätbutiken och våra fysiska varuhus fram till julafton, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten, i ett pressmeddelande.

E-handelsstopp den 20:e 

Enligt Elgiganten är många ute och handlar julklappar så sent som den 23:e, och till och med den 24:e, december. Vill man e-handla från Elgiganten måste man dock lägga sin beställning senast den 20:e december klockan 12.00 för att företaget ska garantera att klapparna levereras hem i tid.

Elektronikkedjan uppmanar dock sina julhandlande kunder att vara ute i så god tid som möjligt.

- Den största kundtillströmningen är vanligtvis under den sista helgen och veckan innan julafton, så jag skulle rekommendera så många som möjligt att handla sina julklappar den här veckan, säger Niclas Eriksson.

Annons