500 personer nyanställs till Zalandos svenska lager

Externt företag hjälper Zalando med lokal expertis - nu väntar hundratals nyanställningar.

I höst väntas Zalandos nya Nordenlager i Brunna stå redo att skicka ut sina första order. Som Ehandel.se tidigare har berättat ska personalen på det nya lagret vara anställda i ett bemanningsföretag.

- Vi gör så på alla platser där vi fortfarande har en förhållandevis liten grupp anställda, jämfört med våra stora arbetsplatser i till exempel Tyskland. I Tyskland förstår vi fullt ut de tyska arbetslagarna och allt runt omkring dem, men om du ska göra det även i alla andra länder så måste du bygga upp en stor expertis, sade Zalandos logistikchef Jan Bartels i vår tidigare intervju.

Annons

"Markerar en viktig milstolpe"

Nu står det klart att det är den globala IT- och logistikdistributören Ingram Micro, som ska ha arbetat med Zalando i tio års tid, som ska stå för personalstyrkan på Zalandos lager. Bolaget skriver i ett pressmeddelande att det planerar att nyanställa 500 personer till lagret i Sverige.

- Den nya verksamheten i Brunna innebär en kraftigt ökad närvaro på den växande nordiska marknaden, och markerar även en viktig milstolpe i vårt lyckade samarbete med vår partner Zalando. Vi har jobbat tillsammans med Zalando i nästan ett decennium nu, och är stolta att vi fått förtroendet att leda det senaste tillskottet i Zalandos växande nätverk av regionala fullfillmentcenter, säger Michiel Alting von Geusau, vice vd på Ingram Micro, i en kommentar.

Leverans dagen efter i större städer

Med Zalandos nya lager väntas leveranstiderna i Norden halveras, och i de större städerna kommer kunderna att kunna få sina beställningar redan nästa dag.

- Zalando har en tydlig plan för Norden. Vårt mål är att under de kommande åren öka intäkterna med en miljard euro, genom att förbättra hela kundresan och erbjuda ännu mer relevant mode. För att nå detta ambitiösa, men fullt realistiska mål, behöver vi utöka vårt logistikerbjudande lokalt för att komma närmare våra nordiska kunder, säger Kenneth Melchior, Nordenchef för Zalando.

LÄS ÄVEN:

Så blir Zalandos nya Sverigelager

Zalando tar över - satsar på "aggressiva" ledtider

Annons
Annons