Intervju: 65+ och e-handlare – WayofAgge visar vägen

Pensionären Agneta Ritzén har precis öppnat den egna e-handeln WayofAgge.se.

För två veckor sedan valde pensionären Agneta Ritzén att satsa lite extra på WayofAgge, företaget hon nu har haft i ett par år. Från att ha drivit sin verksamhet lokalt i Leksand blev det nu dags att öppna en nätbutik för att kunna nå ut till kunder över hela Sverige.

- Det är en hobbyfirma, men min son har precis gjort om min hemsida, säger hon.

Annons

Sålde 40 nästen förra året

Agneta Ritzén säljer till exempel babynästen, mössor och väskor som hon syr själv. Produkterna är inspirerade av Dalarna.

- Jag har alltid tyckt om att sy och jag trivs här i Dalatrakten. Jag värnar om kulturen och om hantverket och plockar upp något unikt i nästan varje näste, berättar hon.

Hur går det då, är det många som handlar?

- Än så länge är det svårt att beräkna men förra året sålde jag nog 40 babynästen. Men då fanns ju inte webbshopen. Så vi får se.

Eftersom Agneta Ritzén har ett samarbete med en tygbutik i Leksand finns det möjlighet för kunderna att själva välja ut ett tyg de vill ha till sin beställning. De allra flesta är ute i god tid med sina beställningar av babynästen, men Agneta Ritzén kan sy ett på en vecka om det krävs.

"Fantastiskt att bestämma över sin tid"

Att man som pensionär ger sig in på att starta en e-handel är kanske inte något man hör om varje dag. Men Agneta Ritzén ser på sitt projekt med spänning och har flera idéer om hur hon ska utveckla sitt sortiment framöver. 

- Egentligen är jag en fullständig novis själv. Men jag har en son som är jätteduktig och som har jobbat med foto och TV. Hade det inte varit för honom hade jag nog inte gått så långt som att börja med e-handel.

Skulle du rekommendera andra pensionärer att börja med e-handel?

Annons

- Ja, absolut, det är så många som har drömmar som de vill förverkliga.

Själv tycker hon att det är perfekt att kunna lägga upp arbetet som hon vill, vilket innebär att hon till exempel kan ta en paus i företagandet för att pyssla med sin trädgård om hon skulle ha lust med det.

- Man bestämmer själv över sin tid och det är det som är så fantastiskt.

Annons