A-hus bästa sajten för att köpa färdigt hus online

Hustillverkaren och deras webbverktyg A-hus Online har utsetts till landets bästa sajt för de som går i byggtankar.

Nyligen utsågs Sportamore till Sveriges bästa e-handelssajt 2016 när Internetworld listade Sveriges 100 bästa sajter. Men det finns enligt tidningen bra och innovativa sajter som inte riktigt platsar i någon av de övriga Topp100-kategorierna.

Vad gör man då? Jo, skapar ett hederspris så klart och här var det flera e-handelsrelaterade tjänster och sajter som kvalade in. Några av dem är Swish, som tidigare i år öppnade upp för e-handlare, och SAS som gjort en imponerande e-handelsresa.

Annons

En annan aktör som letade sig in bland hederspriserna är A-hus och deras A-hus Online, ett webbverktyg där man helt enkelt kan designa och köpa sitt nya hus på nätet.

"Kan man verkligen sälja vad som helst på nätet? Det låter som en helt galen idé, men A-hus Online har redan sålt en hel del hus i sin e-butik. Ja, du läste rätt, man säljer kompletta hus som kunden själv får utforma i ett webbaserat planeringsverktyg som är riktigt snyggt. Prova själv, men räkna med att slutnotan hamnar på ett par miljoner, minst", lyder motiveringen.

En egen produktion, från idé till utveckling

A-hus Online lanserades i mitten av 2014 och efter bara ett par veckor meddelade företaget att man sålt sitt första hus online. Totalt hade man i februari i år sålt tio hus via nätet sedan lanseringen.

– Siten är till största del en egen produktion, från idé till utveckling och lansering. Ett resultat av engagerade och innovationsrika medarbetare, som med A-hus Online vill möta ett helt nytt husköpsbehov, säger Susanne Ström, marknadschef på A-hus.

Men A-hus är inte den enda hustillverkaren som gör det möjligt att köpa villor på nätet. I oktober 2015 firade den webbaserade hustillverkaren Movehome, som ägs av Trivselhus, tre år. De säger sig ha sålt hundratals hus på nätet sedan starten 2012. Det räckte dock inte till en plats på Internetworlds topplista.

Annons