AI löper amok hos Amazon: Designar heroin-mobilskal

Mycket konstiga mobilskal upprör kunderna.

Sajten IFLScience rapporterar om en ganska annorlunda händelse på Amazons marknadsplats. Ett datorprogram som givetvis fått prefixet AI (artificiell intelligens) ska tydligen ha fått i uppdrag att automatiskt generera nya mobilskal att lägga upp till försäljning på Amazon.

Dator-boten i fråga ska leta upp populära bilder som den digitalt lägger ovanpå ett mobilskal som sedan läggs ut till försäljning på marknadsplatsen. Om någon sedan faktiskt beställer mobilskalet, så gissar vi att det är först då som det faktiskt trycks och tillverkas. Exakt hur själva försäljningen fungerar är inte det som uppmärksammats utan som alltid är det mest underhållande när saker går fel. Och det har definitivt gått fel om vi får tro IFLScience.

Annons


Ett annat av mobilskalen som AI:n fann intressant (IFLScience)

Datorprogrammet i fråga har tydligen sakta men säkert hittat till ett arkiv med diverse medicinska bilder. Vilket har resulterat i mobilskal med bilder på vuxenblöjor, heroinsprutor, kokain och nagelsvamp för att nämna några.

Upprörda kunder hos Amazon

AI-boten, som IFLScience kallar den, verkar ha flippat ut helt och har skapat tusentals av dessa konstiga och i många fall provocerande mobilskal. På det heroin-inspirerade skalet skriver en besökare följande:

- Seriöst? Kom igen nu! Detta är löjligt. Ni borde skämmas för att erbjuda denna produkt. Att försöka tjäna pengar på andras smärta. Och Amazon borde skämmas för att tillåta det.

Flera av mobilskalen ska ha fått kommenterar och betyg, och vissa höga sådana. Om någon faktiskt lyckats beställa ett heroin-mobilskal är dock oklart. Vad vi kan se har de flesta av dessa automatiskt genererade produkter tagits bort nu efter att de uppmärksammats.

Amazon verkar helt enkelt ha fått stopp på AI-boten men innan dess lyckades den lägga ut över 30 000 mobilskal till försäljning.

Annons