Adam Hasslert om WyWallet för E-handel

Telefonoperatörernas e-plånbok WyWallet lanserades igår. Vi avslöjade tidigt denna gemensamma plånbok och fann initiativet mycket intressant. Nu har plånboken lanserats och vi får snart se om de potentiella kunderna, 97 procent av mobilanvändarna, anammar mobila betalningar på stor skala.

Eftersom vi håller på med näthandel vill vi dock först veta hur WyWallet ser på e-handeln. Vi ställde därför några enkla frågor till Adam Hasslert (på bild) som är marknadschef för WyWallet.

Hur fungerar WyWallet i en vanlig nätbutik?

Annons

På en website ska användaren bara behöva fylla i sitt mobilnummer och sedan bekräfta köpet i sin app med en PIN-kod. Hur kunden vill betala kan man välja direkt i appen.

Vad kostar WyWallet för e-handlaren och kunden?

För konsumenten kostar inte WyWallet någonting. För en handlare så är det en transaktionsavgift som förhandlas.

Hur ser ni på framtiden gällande WyWallet och e-handel?

Vi tror mycket på webhandel och att WyWallet kan ta en stark roll då det fortfarande finns många utvecklingsmöjligheter. Vi tror att web och fysisk handel kommer att integreras mer och mer. Vi tittar mycket på fysisk handel och nya tjänster kommer dagligen som integrerar online med webben och likadant kommer att ske med betalningar – mycket tack vara smarta mobiler.

Vi tackar Adam för svaren. Vad vi väntar på nu är givetvis att få se om mobiloperatörerna, Telia, Telenor, Tele2 och Tre kan få rullning på detta relativt nya betalsätt. Det ska bli intressant att se om WyWallet även kan bli ett attraktivt betalsätt i en nätbutik.

Det man skall kunna göra idag via WyWallet är följande:

  • Överföra pengar till andra kunder hos Telia, Tele2, Telenor och 3.
  • Betala SMS-tjänster som exempelvis lokaltrafik direkt i WyWallet.
  • Handla på nätet (appar, mobila webbsidor och webbshopar) via WyWallet i mobilen.
  • Ladda alla operatörernas kontantkort

När man handlar något sker betalningen från ett konto, kort, månadsfaktura eller via mobilräkningen. WyWallet stödjer även tekniken NFC där mobilen endast förs framför en betalningsterminal. Denna lösning kommer dock först nästa år. WyWallet kommer presenteras under Almedalsveckan i Visby där även NFC-biten skall finnas som demo.

Annons

Ni kan läsa mer om WyWallet på deras hemsida. Vi har inte hunnit testa e-plånboken ännu och en stor del av framgången hänger förmodligen på hur smidiga deras "Appar" är.

Källa: press

Relaterade nyheter:
WyWallet är svenskarnas Mobila plånbok

Annons