Addnature satsar i Finland med cykelbutiken Bikester

Outdoorhandlaren Addnature, som i somras köpte upp Bikester, fortsätter sin satsning på outdoor och cykel. Som ett led i sin expansion i Norden och Europa lanserar man nu en finsk cykelbutik på nätet. Med Bikester.fi hoppas man möta den växande efterfrågan av cyklar, tillbehör och cykelkläder i landet.

I maj 2013 gick Addnature ihop med det europeiska cykel- och outdoorföretaget Internetstores AG. Målet är att skapa en heltäckande europeisk sportfackhandel inom outdoor och cykel. I somras tog man även över ansvaret för Internetstores svenska cykelbutik, Bikester.se.

Nu är det dags att lansera en finsk version av butiken, Bikester.fi.

Annons

– Lanseringen i Finland är ett led i svenska Addnatures och tyska Internetstores gemensamma expansion i Norden och Europa inom outdoor och cykel. Bikester representerar satsningen på cykel och erbjuder ett stort sortiment kvalitetscyklar, utrustning och kläder för att möta olika behov och cykelformer inom Racing, Mountainbike, Stadscykling, BMX och Barncyklar, säger Mathias Hedström, VD för Addnature AB.

Sålt bättre än väntat

Den svenska nätbutiken togs över och öppnades formellt av Addnature i slutet av juni 2013. Försäljningen har gått bättre än väntat och Bikester har sålt drygt 3000 cyklar sedan i våras.

Efter övertagandet har fokus legat på att trimma webbshopen genom att utveckla och anpassa sortimentet för den nordiska marknaden, förbättra produktinformationen och hjälpa kunderna att hitta rätt cykel och utrustning.

– Vi tror cykling som träningsform och som medel att möta äventyret i naturen, liksom att smidigt ta sig till och från jobbet, kommer allt starkare till Finland såsom det gör i övriga Europa. Med bakgrund av att det gått så bra med Bikester i Sverige och den rådande cykeltrenden ser vi optimistiskt på att ta plats även i Finland, säger Mathias Hedström.

Källa: Press

Annons