Adlibris är Sveriges mest rekommenderade företag

I förra veckan slog nätbokhandeln Adlibris nytt besöksrekord med 152 000 besökare. Nu är det dags för ännu en glad nyhet. Enligt en ny undersökning är Adlibris det företag som flest konsumenter rekommenderar till andra.

1500 personer deltog i undersökningen som Market genomförde tillsammans med undersökningsföretaget GfK i maj tidigare i år. Och det företag som får mest hjälp med gratis marknadsföring i form av rekommendationer var Adlibris.

– Vi sätter kunden först, så har det alltid varit på Adlibris, därför betyder det här jättemycket för alla oss på företaget. Att kunderna rekommenderar oss är det finaste betyg vi kan få, säger en överlycklig Magnus Dimert, VD på Adlibris.

Annons

Kundservice i köket

Adlibris startade i ett kök 1997 med startkapital som grundarna samlat ihop med hjälp av släkt och vänner. Bolaget har sedan dess växt organiskt, utan externt kapital, till att i dag omsätta över 1,2 miljarder kronor och sälja över 10 miljoner böcker per år. Fokus sedan dag ett har varit låga priser och bra kundservice.

– Vi hade absolut inga pengar att lägga på marknadsföring, det enda vi kunde satsa på var att ta hand om kunderna så att de kunde rekommendera oss till sina vänner. Vi har därför varit extremt fokuserade på att ha låga priser, snabba leveranser och hög kundservice, berättar Magnus Dimert.

Före IKEA och Webhallen

I undersökningen som omfattade 350 av Sveriges mest kända varumärken fick deltagarna först ange vilka butiker de känner till och sedan sätta betyg på bland annat priser, sortiment och service och om de gärna rekommenderar andra att handla där.

Bland de som kände till Adlibris svarade 71 procent att de gärna rekommenderar Adlibris till andra. På samma lista kom IKEA och Webhallen tvåa respektive trea över de butiker som får mest hjälp med marknadsföringen av sina kunder.

Källa: Market, Press

Annons