Adlibris slog besöksrekord för andra gången i år

Julhandeln är i full gång och igår besökte 168 000 bokälskare Adlibris. Det högsta antalet sedan starten 1997, och andra gången i år som Adlibris sätter besöksrekord. Förra årets julhandel verkar upprepa sig för nätbokhandeln.

I början av september i år satte Adlibris nytt besöksrekord med 152 000 besökare. Under gårdagen rök det rekordet all världens väg när man under ett dygn hade 168 000 besökare.

– Det ser ut att bli ännu ett rekordår för Adlibris. Julhandeln tog fart ordentligt i förra veckan och vi räknar med att över 1.5 miljoner böcker från Adlibris kommer att ligga under granarna i år, säger Magnus Dimert, VD på Adlibris.

Annons

Bland de mest populära julklappsböckerna som de 168 000 besökarna köpte under rekorddygnet finns bland annat Augustpris-vinnaren Göran Rosenbergs ”Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz”, Astrid Lindgrens ”Tomten är vaken” och Vedboken, skriven av Lars Mytting som blivit en av vinterns stora succéer.

Exakt hur många böcker som sålts under dygnet har vi inga uppgifter om, men antagligen har inte rekordet som sattes för ett drygt år sedan slagits. Då sålde Adlibris 70 000 böcker på ett dygn.

Källa: Press
Relaterade nyheter:
Adlibris och Discshop går samman

Annons