Annons

Adlibris tror på genomslag för E-boken redan i år

Adlibris tror på genomslag för E-boken redan i år

2013-02-04 10:58

Under 2012 mer än fördubblade Adlibris sin försäljning av e-böcker. Nätbokhandeln Dito ger liknande rapporter och vi fick även en ny renodlad e-bokhandel i Bokon. E-böcker utgör fortfarande en liten del av totalomsättningen, men med nya format och satsningar på e-böcker kan 2013 vara året då försäljningen tar fart.

– Explosionen har inte hänt än, men det har varit en tydlig stark utveckling, säger Linnéa Wiklund på Adlibris som fått se försäljning av e-böcker öka med nästan 125 procent under 2012. från 2,2 till 5 miljoner kronor.
Och hon räknar med att försäljningen kommer att öka ytterligare under 2013.
– Jag tror vi kommer att komma till en brytpunkt då det verkligen tar fart. Det är jättesvårt att säga när, men jag skulle absolut satsa på att det händer i år, säger hon till Svensk Bokhandel.
Men även om e-boksförsäljningen mer än fördubblades i fjol utgör den fortfarande bara runt en halv procent av totalomsättningen. Adlibris verkar dock vara seriösa med sin satsning och lanserade sin läsplatta Letto under sommaren.

Nytt format och Ny bokhandel

KF-ägda bokhandeln Dito vill inte gå ut med några siffror men även de visade en kraftig ökning under förra året. Enligt Ebba Annell som är affärsområdesansvarig på Dito, har e-bokförsäljningen ökat med 150 procent i värde under jämförbara månader 2012. Hon säger också att allt fler läser böcker via sina mobiler.

Dito lanserade även ett nytt format där man ger ut böcker i flera delar. Formatet heter Serialized Fiction och är stort i USA, hur det har tagits emot av de svenska läsarna vet vi inte ännu.

Under slutet av förra året sjösattes även en ny satsning på e-böcker när de tre förlagen Schibsted Sverige, Piratförlaget och De Oberoende gick samman med en renodlad e-bokhandel.

Med över 300 000 titlar och och ett enkelt sätt att köpa e-böcker vill Bokon förändra hur svenskarna köper och läser böcker.
– Svenskarnas läslust och den snabbväxande försäljningen av surfplattor placerar oss i vägskäl där försäljningen för e-böcker precis håller på att ta fart. Målsättningen är att göra e-boken lika populär som litteratur på tryckt papper, sa Steffen Gausemel Backe tf VD för Bokon vid lanseringen.Annons
Annons

Jimmy Andersson

Redaktör

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om E-handel, och allt runtomkring.

Annons

Emeetintevju: "Gör det själv"-hajp ger ström av kunder till Rosa Huset

I takt med att sömnad blir allt populärare får textilbutiken Rosa Huset fler kunder, som ofta är insatta i sömnad och nästan aldrig returnerar det de beställt.

2
Annons
Annons
Emeet levererade kunskap och fest i ett välpackat paket

Emeet levererade kunskap och fest i ett välpackat paket

I tisdags var det e-handelskonferens i Stockholm och över 300 e-handlare samlades på PostNords huvudkontor "Arken" för livliga diskussioner.

Nobelpristagare gav Adlibris tusentals order första dagen

Nätbokhandeln Adlibris fick se en rejäl anstormning av kunder när det tillkännagavs att årets Nobelpris gick till Svetlana Aleksijevitj.

Här kan du se bilderna ifrån Emeet 7

Missade ni Emeet? Våra fotografer Johanna och Zophia har gjort sitt allra bästa för att fånga allt på bild. Låt oss ta er med på en bildresa till Emeet som även ger en inblick i kvällens festligheter.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Med försäljning på 1 miljard ska Boozt nu gå med vinst

2015 kan bli ett bra år för Boozt. Förutom att bolaget räknar med att sälja för över 1 miljard kronor, ska man nu även gå med vinst.

Gymgrossisten stärker sin ledning efter Europa-reträtten

Inför sin satsning på den nordiska marknaden har Gymgrossisten nu slutfört en omorganisation som innebär att verksamheten indelats i tre affärsområden och att personalstyrkan minskats.

Annons
Annons
<nobr>E-handelsgeniet</nobr> bryr sig inte om köpknappens färg

Podcast: E-handelsgeniet bryr sig inte om köpknappens färg

Denna vecka gästas Ehandelspodden av ingen mindre än Christoffer Tyrefors. Sveriges kanske minst kända e-handelsgeni, åtminstone fram till nu.

Mobilen populär om kunder får betala med lokal betalmetod

Enligt en ny rapport står de mobila enheterna nu för 30 procent av alla globala transaktioner på nätet, och de smarta mobilerna tar över mer och mer.

Nu har Amazon rullat ut sin Etsy-utmanare

Under gårdagen lanserade e-handelsjätten sin marknadsplats för handgjorda produkter, Handmade at Amazon.

Tester på djur inte längre ett krav för e-handlare

Det har hittills varit obligatoriskt att testa skönhetsprodukter som ska säljas i Kina på djur, men nu införs en lagändring som underlättar för utländska e-handlare som vill nå ut till landets konsumenter.

Annons
Annons
Annons

Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Innehar f-skattesedel och momsregistrering.
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem