Åhléns hjälper utsatta kvinnor med digital kampanj

Varuhuskedjan genomför i april en digital kampanj där man skänker möbler och inredning till Stadsmissionens skyddade boenden för kvinnor som utsatts för våld i nära relationer.

I mitten av mars lanserade Åhléns äntligen sin nya e-handel. Förutom att den ökar tillgängligheten för kunderna ser man nu till att den digitala kanalen kommer till nytta även på andra sätt.

Under april månad kommer Åhléns, i samarbete med sina kunder, att skänka möbler, inredning och produkter som kan tänkas behövas i de skyddade boenden som Stadsmissionen driver.

Annons

– Varje år söker sig många kvinnor till våra skyddade boenden, ofta för att de blivit utsatta för hot, kontroll och våld av sin partner. Boendena hjälper dem att leva i trygghet och sedan gå vidare i livet, säger Karin Timm Östlundsom, kommunikatör på Sveriges Stadsmissioner.

– Att Stadsmissionens skyddade boenden nu blir mer trivsamma är värdefullt för kvinnornas läkningsprocess. Därför är vi glada att samarbeta med Åhléns och att vi tillsammans kan göra en extra satsning på detta.

Skänker ett tusental produkter

De produkter som kan skänkas har valts ut i samråd med boendenas personal, så att de passar verksamhetens specifika behov, och totalt rör det sig om ett tusental produkter på Åhléns.se som är märkta med en husikon.

När en kund köper någon av dessa produkter, så skänker Åhléns en likadan produkt till Stadsmissionen som i sin tur ser till att den skickas till ett skyddat boende för kvinnor och deras barn som behöver den.

Åhléns har arbetat med Stadsmissionen sedan 2000 och även om den här specifika kampanjen är tidsbegränsad är den del av ett större samarbete. Till exempel överlåter man osålda varor till Stadsmissionen i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala för att stödja deras sociala verksamhet.

– Kring julen har vi tidigare haft kampanjer där vi säljer symboliska gåvor till stöd för hemlösa.När vi nu har fått en ny kanal genom en ny sajt, använder vi även den, säger Anita Falkenek, hållbarhetschef för Åhléns.

Annons