Akademibokhandeln emitterar 500 miljoner

Den digitala satsningen ska fortsätta.

Akademibokhandelsgruppen, dotterbolag till Aademibokhandeln AKB AB, emitterar ett fyraårigt säkerställt obligationslån om 500 miljoner kronor, om ramverk med 700 miljoner . Det skriver företaget i ett pressmeddelande nu på morgonen.

Företaget driver numera två nätbokhandlar, Bokus och Akademibokhandelns egen e-handel som efter några om och men till slut öppnade i november förra året.

Annons

Ska betala av gamla lån

Pengarna ska användas till att betala av företagets skulder, som bland annat utgörs av en tilläggsköpeskilling till tidigare ägare. Akademibokhandlesgruppens ägare kommer även få en engångsutdelning.

Obligationsemissonen ska ha tagits väl emot av marknaden och placerades huvudsakligen bland nordiska institutioner. Totalt deltog över 70 investerare i emissionen, som blev kraftigt övertecknad och fick stängas bara timmar efter den offentliggjorts.

Satsar vidare på digitalt erbjudande

Och nu väntar även fortsatta satsningar på bland annat det digitala.

- Vi emitterar denna obligation för att optimera bolagets kapitalstruktur efter den framgångsrika omstruktureringen av Akademibokhandelsgruppen och vi kommer att fortsätta satsningarna på utveckling av vårt digitala erbjudande samt butikskoncept, säger Maria Hamrefors, VD för Akademibokhandelsgruppen i pressmeddelandet.

Annons