Akademibokhandelns nya vd: ”Vi ska stärka vår position”

Snart lanseras den nya ljudbokstjänsten.

I morse berättade vi att Akademibokhandeln, som numera även äger Bokus, har fått en ny vd. Den som efterträder Maria Hamrefors blir nämligen Maria Edsman, som idag är försäljningschef inom koncernen.

LÄS ÄVEN: Hon blir ny vd för Bokus och Akademibokhandeln 

Annons

Ljudbokstjänst lanseras "inom kort"

Snart lanseras även den nya ljudbokstjänsten, som koncernen berättade om i slutet av januari.

- Vi lanserar inom kort bland annat en streamingtjänst för ljudböcker, skriver Maria Edsman till Ehandel.se.

LÄS ÄVEN: Tar upp kampen med Storytel - lanserar egen streamingtjänst 

Det innebär alltså att koncernen tar upp kampen med bland annat Bonniers, som har BookBeat, samt fristående aktörer såsom Storytel och Nextory, som båda är stora inom just ljudboksstreaming.

"Bokus ska stärka sin position"

Hon hoppas även på att i sin nya roll kunna fortsätta att utveckla e-handelsbutikerna, både vad gäller Bokus.com och Akademibokhandeln.se.

- Bokus ska ytterligare stärka sin position som en renodlad nätbokhandel med fokus på böcker. Vi hjälper kunden att hitta rätt bok och gör det så enkelt som möjligt att köpa den, skriver Maria Edsman.

- Akademibokhandelns e-handel är tydligt integrerad i vårt omnikanalerbjudande med inspirerande butiker, möjligheter att förbereda köp på nätet och även att e-handla, fortsätter hon.

"En styrka" med två koncept

Maria Edsman har som försäljningschef själv varit ansvarig för att utveckla just Akademibokhandelns omnikanalkoncept och hon menar att koncernens styrka är just kombinationen av fysisk och digital handel.

Annons

- Det är en styrka att vi har två väletablerade kunderbjudanden som möter kundernas olika behov.

I rollen som vd kommer hon att fortsätta att jobba med att utveckla erbjudandet.

- Vi vill fortsätta utveckla det för att förenkla för kunden så mycket som möjligt, erbjuda inspiration och vägledning i alla kanaler och göra det möjligt att handla hur och när de vill.

Annons