Alibaba Group köper in sig i amerikanska ShopRunner

Alibaba ska för tillfället vara i full gång med att förbereda sig inför en börsnotering. Men det betyder inte att man slagit sig till ro när det gäller att investera i andra företag. Senast i raden är den amerikanska ”postbox-tjänsten” ShopRunner.

Kinesiska Alibaba Group som förbereder sig inför en börsnotering fortsätter att investera i e-handelsrelaterade företag utomlands. Nyligen har har man gått in med 75 miljoner dollar för en minoritetspost i leveranstjänsten ShopRunner, som i höstas började placera ut ett hundratal skåp i Philadelphia.

Tjänsten påminner en hel del om Amazon Locker och skåpen som kallas, PickUpPoints, finns nu i butiker som Toys R Us och 7-Eleven.

Annons

En kontroversiell vd

Den här investeringen är en av flera som den kinesiska e-handelsjätten gjort på senare tid som de kan ha nytta av i sin globala expansion. Men den här typen av tjänst är något som man även skulle kunna använda sig av på hemmaplan.

ShopRunner drivs sedan sommaren 2012 av Scott Thompson, som tidigare var vd på Yahoo (och före det PayPal) men som ska ha lämnat företaget under kontroversiella former. Han verkar dock ha behållit sina kontakter inom Alibaba som för övrigt till viss del ägs av Yahoo.

Källa: NYT

Annons