Alibaba gör det möjligt att betala med en nickning

E-handelsjätten fortsätter att flörta med VR-handeln och en ny betaltjänst ska göra det möjligt att betala genom att nicka med huvudet.

Alibaba gör sitt yttersta för att kapitalisera på den senaste tekniken inom online-shopping. Förutom att e-handelsjätten jobbar på en betallösning som gör det möjligt att betala med en selfie, Smile to Pay, vill man ge sin e-handel en touch av virtual reality.

Företaget har startat ett forskningslabb vid namn GnomeMagic Lab som primärt arbetar med virtual reality och handel. Bland annat jobbar man med att ta fram 3D-modeller av produkter och i somras lanserades en VR-butik som ett pilotprojekt.

Annons

En butik som kunden kan besöka med hjälp av VR-glasögon och där de kan plocka upp och rotera produkterna i affären. Och för att kunderna ska slippa ta av sig sina 3D-glasögon för att betala har Alibaba nu tagit fram en ny betallösning, rapporterar Reuters.

Betala med rösten eller huvudrörelser

Betallösningen, som fått namnet VR Pay, gör det möjligt för kunderna att betala och logga in på sina konton, antingen genom att använda sin röst eller huvudrörelser för att "knappa in" sina uppgifter.

Enligt Lin Feng som är ansvarig för Ant Financials inkubator F Lab, ett av Alibabas dotterbolag, har man utvecklat betaltjänsten under de senaste månaderna och den väntas vara redo för lansering redan innan årets slut.

– Det är väldigt tråkigt att behöva ta av sina glasögon för att betala men nu kommer du aldrig att behöva ta fram din telefon igen, säger Lin Feng.

Annons