Alibaba gör plats för en svensk i styrelsen

Alibabas kvartalsrapport bräckte analytikernas förväntningar och nu drar man ut stolen för Börje Ekholm, bland annat vd för Nasdaq OMX, som ny styrelseledamot.

Alibaba har under dagen presenterat sin delårsrapport för förra årets sista kvartal. Spekulationerna har under den senaste veckan varit många, flera av dem skeptiska, men den kinesiska e-handelsjätten lyckades bräcka förväntningarna.

Försäljningen landade på 17,4 miljarder yuan, eller cirka 22,9 miljarder kronor. Det är drygt 800 miljoner kronor bättre än analytikerna hade väntat sig och det märktes på börsen.

Annons

Igår nådde Alibabas aktie en ny bottennivå på 77,77 dollar men efter det att rapporten sett dagens ljus steg Alibaba drygt 7 procent i den amerikanska förhandeln.

Ny svensk styrelseledamot

Samtidigt meddelar Alibaba att man gör plats för en svensk vid namn Börje Ekholm som idag är vd för Nasdaq OMX, sitter i Ericssons styrelse och snart chef för Investors investeringsbolag Patricia Industries. Nu föreslås han alltså även som styrelseledamot i den kinesiska e-handelsjätten.

Börje Ekholm har tidigare varit vd för Investor, ett investmentbolag som via Investor Growth Capital varit delägare i Alibaba. Börje Ekholm kommer att bli en av tio ledamöter i bolaget från och med den 1 juni.

 

Källa: SvD
Foto: Investor

Annons