Alibaba öser in mer pengar i sin logistikverksamhet

Alibaba investerar ytterligare 206 miljoner dollar i SingPost och ett av deras dotterbolag för att få fart på e-handelslogistiken.

Den kinesiska e-handelsjätten och SingPost tar sitt förhållande till en ny nivå. I juni 2014 investerade Alibaba cirka 250 miljoner dollar i Singapores statliga postverk för 10 procent av aktierna i bolaget, nu stoppar man in ytterligare 138 miljoner dollar och ökar därmed sin ägarandel till 14,51 procent.

Men Alibaba är inte nöjda där. Man har även förvärvat 34 procent av aktierna i Quantium Soultions International för 67,9 miljoner dollar. Ett helägt dotterbolag till SingPost som är verksamma inom e-handelslogistik och finns i mer än 10 länder i Asien- och Stillahavsområdet.

Annons
Annons

Ett strategiskt samarbete

Det utökade samarbetet mellan Alibaba och SingPost kommer att göra det möjligt för båda bolagen att kombinera sin kunskap, erfarenhet och styrka inom flera olika delar av e-handelskedjan. Något man hoppas ska göra det möjligt att skala upp sina respektive verksamheter.

– Omställningsarbetet på SingPost går allt fortare. I takt med att brevvolymerna minskar är detta en win-win-situation för båda bolagen eftersom vi delar samma mål och har en naturlig koppling mellan våra verksamheter i Asien, säger Lim Ho Kee, ordförande i SingPost.

 

Foto: SingPost

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!