Alibaba siktar på globala leveranser inom tre dagar

Inom fem till åtta år ska den kinesiska e-handelsjätten kunna leverera en order från Kina, till var som helst i världen, inom tre dagar.

Alibaba och Kina må ha växt ut till en jätte i e-handelsvärlden, men något man inte kan stoltsera med är snabba leveranser. Landet är stort, och förutom att många städer och byar är svåråtkomliga, finns det inga nationella företag som UPS och DHL.

Men det här är något som Alibaba vill ändra på med logistiktjänsten Cainiao. E-handelsjätten äger 48 procent av Cainiao som grundades för två år sedan tillsammans med ett antal regionala logistiktjänster och detaljhandlare för att skapa en rikstäckande logistiktjänst i Kina.

Annons

– Det yttersta målet för Cainiao är att göra det enkelt att leverera vart som helst. Det så att paket kan leveras inom 24 timmar i Kina och inom 72 timmar i hela världen. Idag kan det ta flera dagar i Kina och flera veckor för internationella beställningar, säger en talesperson för Alibaba.

Fler distributionscentraler

Cainiao, som kopplar samman regionala distributörer, kan idag erbjuda leverans inom 24 timmar i 34 kinesiska städer och målet är den siffran ska öka till 50 innan årets är slut. Målet är att kunna leverera till hela Kina inom en dag om fem till åtta år.

Samma tidsram gäller för globala leveranser där paketet ska vara framme inom tre dagar. För att lyckas med detta har Cainiao öppnat distributionscentraler i USA, Sydkorea och Australien för att ta hand om de köp som sker på Alibabas marknadsplatser. Man samarbetar också med distributörer som DHL och Shanghai YTO Express.

– Sedan starten samarbetar Cainiao med tusentals logistiker och vi har etablerat distributionscentraler i 12 strategiskt viktiga städer. Vi har även expanderat våra internationella leveranser till 217 länder, säger en talesperson för Alibaba.

 

Källa: Alizila

Annons