Alibaba svävar bland molnen efter nya rekordnivåer

Den kinesiska e-handelsjätten ökade med 55 procent under det senaste kvartalet där molntjänster och digital media växer klart snabbast.

Alibaba har under onsdagen släppt sin rapport för årets andra kvartal som tog slut den sista september i år, och det ser fortsatt bra ut för e-handelsjätten. Alibaba följer nämligen upp första kvartalets tillväxt på 59 procent med nästintill lika positiva siffror.

Totalt omsatte företaget drygt 34,3 miljarder yuan, cirka 5,1 miljarder dollar under perioden. En ökning med 55 procent jämfört med det andra kvartalet 2015.

Annons

Digitalt ökar med mer än 300 procent

Samtidigt kan Alibaba konstatera att företagets e-handelsverksamhet genererade en omsättning på 28,5 miljarder yuan, cirka 4,3 miljarder dollar under perioden. En ökning med 41 procent, men även om e-handeln är Alibabas kärnverksamhet, är det inte den snabbast växande delen av företaget.

Intäkterna från Alibabas molntjänster ökade med 131 procent under kvartalet medan bolagets intäkter från digital media och underhållning såg en tillväxt på hela 302 procent jämfört med i fjol.

– Utöver den starka utvecklingen av vår e-handel är vi nöjda med att vår molnverksamhet fortsätter att växa i raskt takt. Vi ser också en stor potential i vår satsning på digital media och underhållning, säger Daniel Zhang, VD för Alibaba Group.

Annons