Alibaba vill öka E-handeln med nytt logistiknätverk

E-handeln i Kina blomstrar och landet har snabbt seglat upp som en av världens största e-handelsmarknader. Däremot är logistiken på vissa håll i landet inget att hurra för. Därför lanserar nu landets egna e-handelsjätte ett nytt projekt. Ett logistiknätverk lett av ingen mindre än Alibaba själva.

Till en början har man lanserat den nya tjänsten i den kinesiska staden Shenzhen, och med det nya logistiknätverket hoppas man kunna ge e-handeln i landet ytterligare en skjuts framåt.

Men Alibaba har inte gjort allt på egen hand. Det nya företaget som går under namnet Rookie Network, är ett samarbete mellan ett antal finansiella institutioner, däribland Kina Yintai Holdings, Fosun och Forchn Holdings, samt även ett par logistikjättar.

Annons

Över hela Kina inom ett dygn

Hittills har olika parter investerat 16,3 miljarder dollar i projektet och med den nya satsningen siktar man på att bygga upp ett nätverk som ska kunna klara av en paketvolym som motsvarar ungefär 4,9 miljarder dollar i nätinköp dagligen inom 5-8 år. Nätverket hoppas också kunna göra det möjligt att få ett paket levererat inom 24 timmar över hela Kina.

Kina Yintais Holdings ordförande Shen Guojun blir det nya bolagets vd, medan Alibabas grundare och numera styrelseordförande Jack Ma, blir styrelseordförande även för Rookie Network.

Källa: TheNextWeb

Annons