Alibaba vill att deras säljare ska kasta ut datorn

E-handelsjätten Alibaba har lanserat ett gäng nya verktyg för säljare på marknadsplatsen Taobao. Något som ska få dem att överge sina datorer för att istället sköta butiken helt via mobilen.

Den mobila handeln växer för varje månad och Googles ”Mobilegeddon” är här. Att kunderna vill handla med sin smartphone är det nog få som missat, snart kan det även bli allt vanligare att e-handlare sköter sina butiker med sin mobiltelefon.

Alibaba verkar särskilt sugna på en framtid utan datorer och e-handelsjätten lanserade nyligen ett antal nya verktyg till Taobaos mobil-app. Något som gör det möjligt för marknadsplatsens 8,4 miljoner säljare att endast använda sin smartphone för att sköta sin butik.

Annons
Annons

– Den växande användandet av smartphones och den mobila handelns tillväxt i Kina innebär att e-handlare bör flytta fokus från PC till mobilt, säger Zhang Kuo, chef för Alibaba Groups mobila affärsdivision.

2 miljoner mobila säljare

Övergången till den mobila butiksskötseln ska vara helt frivillig men redan efter två veckor i beta har mer än två miljoner säljare valt att hoppa på tåget. Något som bland annat innebär att de nu bara behöver scanna en produkts streckkod med sin telefon för att lägga till den i butiken.

– För att slutföra en leverans räcker det för handlarna att scanna streckkoder på fraktsedlar för att ange paketspårningsnummer, utan att manuellt behöva mata in dem. Nya säljare kan även starta sin butik från grunden i appen utan att använda en dator, säger en talesperson för Taobao.

 

Källa: Tech in Asia

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!