Alibaba vill samarbeta med Apple och PayPal

Alibaba överträffade alla förväntningar när man sålde för 9,3 miljarder dollar under Kinas stora e-handelsdag, Singles Day. Nu öppnar e-handelsjätten upp för att samarbete med både PayPal och Apple för att utöka sina betalningsmöjligheter.

Tidigare i veckan sålde Alibaba för 9,3 miljarder dollar under Singles Day. Något som innebar att man krossade förra årets rekord, men mycket vill ha mer, och man verkar ha en plan för hur det ska bli så.

Efter tisdagen succéförsäljning öppnar nu Alibaba och bolagets vice ordförande, Joseph Tsai, upp för ett samarbete med PayPal. Betaltjänsten som ägs av Ebay och som under andra halvan av 2015 ska knoppas av som ett separat börsnoterat bolag.

Annons

– Om man tittar på vårt fotavtryck som det största betalningsföretaget online i Kina, och PayPals position med en mycket god internationell ställning... dessa är kompletterande fotspår, säger Joseph Tsai.

Diskuterar med Apple

Men PayPal är inte den enda betallösningen som Alibaba kan tänka sig att samarbeta med. Alibaba ser även att Apples nya betalsystem, Apple Pay, kan hjälpa kinesiska konsumenter där Alibabas betallösning Alipay inte är ett giltigt alternativ.

Alibaba finansiella affiliate, Zhejiang Ant Small & Micro Financial Services Group Co, är ägare av Alipay och kontrolleras av Alibabas grundaren Jack Ma. Han ska ha träffat Apples CEO, Tim Cook, förra månaden, då konstaterade båda att de är öppna för att arbeta tillsammans i projekt som skulle göra telefoner till verktyg för att köpa och sälja varor.

– Deras team talar med vårt team. Vi skulle vara intresserade av att arbeta med dem för att få till en sådan betalningsfunktion, säger Joseph Tsai.

 

Källa: Bloomberg

Annons
Annons