Alibabas börsintroduktion kan börja redan nästa vecka

Den kinesiska e-handelsjätten Alibaba planerar att inleda sin börsnotering i USA under andra veckan i september. Enligt nya uppgifter kan handeln i bolagets aktie komma att påbörjas den 18 eller 19 september.

Alibabas börsnotering i USA ser nu ut att vara nära förestående. Efter att ha fått skjuta upp noteringen vid tidigare tillfällen planerar den kinesiska e-handelsjätten att inleda en aktielistning på New York-börsen någon gång under nästa vecka.

Reuters och Wall Street Journal skriver samtidigt att handeln med bolagets aktie då väntas ske den 18 eller 19 september.

Annons

20 miljarder dollar

Alibaba, som kontrollerar drygt 80 procent av Kinas e-handel, visade i förra veckan upp starka siffror för andra kvartalet. Något som gör att många analytiker väntar sig att Alibabas börsnoteringen kommer att bli den största någonsin för ett teknikföretag i USA.

Alibaba har valt att inte kommentera det hela men den efterlängtade noteringen väntas dra in mer än 20 miljarder dollar när den väl äger rum. En notering som även sägs påverka Zalandos vilken även den är stundande.

Källor: Reuters, WSJ

En passande infografik som visar hur Alibaba mäter sig med Amazon:

Amazon Vs. Alibaba: The Showdown - An infographic by the team at SmartIntern

Annons
Annons