Alibabas massiva notering blir bara större och större

Intresset för Alibabas börsintroduktionen i USA är stort och nu skruvar e-handelsjätten upp förväntningarna ytterligare. Aktien väntas nu kosta mellan 66 och 68 dollar, och även om priset på aktien hamnar på den nedre delen av det nya intervallet, kommer introduktionen att bli den hittills största.

Redan i förra veckan rapporterade vi om att Alibabas börsnotering mycket väl kunde bli den största någonsin i USA. Den kinesiska e-handelsjätten siktade då på en värdering närmare 163 miljarder dollar och aktien väntades prissättas mellan 60-66 dollar.

Nu skruvar man upp förväntningarna ytterligare. Efter ett fortsatt ökat intresse från investerare väntas nu aktien kosta mellan 66 och 68 dollar. Något som innebär att värderingen av bolaget stiger upp till 168 miljarder dollar, nästan 1,2 biljoner kronor.

Annons

Aggresiv expansion att vänta

Alibabas grundare och tidigare vd, Jack Ma, befinner sig just nu i Asien på en investerarpresentation, en så kallad roadshow, där han presenterat företagets planer på en aggressiv expansion i såväl USA som Europa efter börsintroduktionen. Något som tydligen gett resultat.

Alibaba förväntar sig att sälja 368 miljoner aktier och om priset på aktien hamnar på den nedre delen av det nya intervallet innebär det att noteringen inbringar drygt 24,3 miljarder dollar. Hamnar priset på 68 dollar per aktie så kommer noteringen istället att inbringa över 25 miljarder dollar.

Även om man skulle hamna i den nedre delen av skalan kommer man att överträffa Facebooks notering 2012, men den kan även överstiga världens hittills största börsnotering. Agricultural Bank of China 2010, som inbringade 22,1 miljarder dollar.



Källor: TiA, IR, SvD

Annons