Alibabas omsättning ökar i väntan på börsnotering

Kinesiska Alibabas tillväxt tog fart igen under andra kvartalet och bolaget visar upp fina siffror för perioden. Särskilt den mobila verksamheten växer starkt och står för drygt en tredjedel av den totala omsättningen. Nu väntar analytikerna på vad som kan bli den största börsnoteringen någonsin för ett teknikföretag.

Alibaba ska om allt går enligt planerna börsnoteras i USA i september, och då är det inte fel att visa upp lite fina siffror för investerare. Under årets andra kvartal kan den kinesiska e-handelsjätten stoltsera med en omsättning på 2,54 miljarder dollar.

Det är en ökning med 46 procent jämfört med samma period föregående år, det betyder också att tillväxten tagit fart igen med tanke på den ”sämre” tillväxt man visade upp under årets första tre månader, 38,7 procent.

Annons

200 miljarder dollar

Framförallt är det den mobila verksamheten som tagit ett kliv framåt. Alibaba säger att de mobila intäkterna stod för ungefär en tredjedel av den totala transaktionsvolymen under perioden. En ökning från 27,4 procent jämfört med de första tre månaderna av året.

– Resultaten är mycket positiva inför den kommande börsnoteringen och jag tror att vi kan vänta oss värderingar över 200 miljarder dollar när den drar igång, säger Atlantic Equities analytiker, James Cordwell.



Källa: Reuters

Annons