Alibabas rival har ansökt om börsnotering i USA

Det har länge ryktats om att Alibaba ska börsnoteras i USA. Nu verkar det som att en av deras största inhemska konkurrenter ska hinna före. JD.com har nämligen avslöjat att man planerar en börsnotering som kan inbringa 1,5 miljarder dollar.

Som vi har berättat tidigare är det ett antal kinesiska e-handelsaktörer som är på väg att börsnoteras i USA. E-handelsjätten Alibaba, som bland annat driver sajterna Taobao och Tmall, är den mest kända och där har ryktena florerat under en längre tid.

Nu verkar det som att rivalen JD.com slår dem på fingrarna. Den kinesiska e-handelsaktören har nämligen lämnat in ansökningshandlingar till amerikanska myndigheter om en börsnotering i landet.

Annons

Ska expandera utomlands

I den ansökan som lämnats in till United States Securities and Exchange Commission, SEC, den amerikanska myndighet som utövar tillsyn över handeln med värdepapper, avslöjar man dock inte vilken av de amerikanska börserna det rör sig om, antalet aktier eller till vilket pris de ska listas.

JD.com, tidigare känt som 360buy.com, uppger dock att de hoppas att en börsnotering ska inbringa runt 1,5 miljarder dollar. Pengar som bland annat ska användas för att förbättra företagets infrastruktur och distribution.

Man planerar också att expandera sin verksamhet utomlands. Både genom att lansera utländska e-handelssajter med lokala betalmöjligheter, men också genom att bygga distributionscentraler för att nå nya internationella kunder.

Källor: IR, Yahoo News

Annons