Alla hjärtans dag en höjdare för blommor på nätet

Blomförsäljningen på nätet fullkomligt exploderar kring kärleksdagen den 14 februari. Jämfört med en vanlig dag i januari och mars köps det nästan sex gånger mer blommor kring Alla hjärtans dag.

Mer statistik inför Alla hjärtans dag har trillat in. Den här gången är det betalföretaget Klarna som har sammanställt blomförsäljningen i sju europeiska länder kring Alla hjärtans dag. Gelehjärtan må vara något få vill ha i present, men blommor är det många som köper.

Enligt Klarnas statistik får försäljningen av just blommor på nätet en rejäl skjuts uppåt varje år när den kärleksfulla dagen närmar sig. Den starka försäljningsökningen för till och med upp blombutiker till topp 10 bland de med högst omsättning inom e-handeln totalt, under 13:e och 14:e februari varje år.

Annons

– Blommor är den populäraste presenten mellan käresta under Alla hjärtans dag. Allt fler blombeställningar sker på nätet och ny statistik visar på en dramatisk ökning av transaktioner dagen före, och under Alla hjärtans dag, säger Mathias Hedlund, operativ chef på Klarna.

Ökar med 500 procent

Vid en direkt jämförelse mellan en vanlig dag i januari och mars, mot 13 och 14 februari är statistiken talande. Dagen före Alla hjärtans dag köps 5,3 gånger fler blommor på nätet, och på själva kärleksdagen sker nästan 6 gånger så många köp som månaden före och efter. En ökning med 500 procent.

Statistiken är framtagen på europeisk nivå och innehåller transaktioner från Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Holland och Österrike.

– Shoppingen på nätet växer inom alla industrier och att blomsterhandeln tar sig in på topp 10 i omsättning under ett par dagar varje år visar att alla branscher har mycket att vinna på e-handel när satsningen görs rätt. För kunder som betalar med faktura finns heller ingen risk att bli besviken då man får blomman levererad innan man behöver betala för den, säger Mathias Hedlund.

Källa: Press

Annons