Allt fler användare betalar för Daniels musiktjänst

2014 var ett bra år för Spotify. Strax innan 2015 gjorde sitt intåg hade den svenska streamingtjänsten 60 miljoner aktiva användare. Ungefär en fjärdedel av dessa, cirka 15 miljoner, ser också till att betala för tjänsten.

Spotify som idag finns tillgängligt i 58 länder, bland annat i Kanada, har mer än tripplat antalet användare under de senaste två åren. Något som innebär att den svenska streamingtjänsten nu har mer är 60 miljoner aktiva användare.

Bara sedan i november, då man hade 50 miljoner användare, har den siffran ökat med 20 procent. En dryg fjärdedel av dessa, cirka 15 miljoner, ser också till att betala för tjänsten. En ganska bra siffra, som även den ökat rejält under de senaste månaderna.

Annons

Lyckad kampanj

I november var nämligen antalet betalande användare 12,5 miljoner. Något som innebär att även de betalande kunderna ökat med 20 procent sedan i november, och hela 50 procent sedan i maj 2014.

Den tämligen kraftiga ökningen ska ha fått sig en skjuts tack vare en kampanj som Spotify körde under december. Något som innebar att kunder fick testa på Spotify Premium under tre månader för endast 99 cent, eller lite drygt åtta kronor.

Källa: Press, IR

Annons