Allt fler skandinaver väljer PayPal som betallösning

PayPals satsning på Skandinavien har börjat betala av sig. Företaget expanderar i regionen och antalet aktiva konton uppgår nu till två miljoner i Sverige, Norge och Danmark. Globalt är det totala antalet aktiva konton 148 miljoner fördelat på 193 länder.

Under de senaste månaderna har PayPal sjösatt flera samarbeten för att locka nya användare i Sverige. Under våren har man lanserat en ny tjänst, Ersättning för returkostnader, för svenska e-handelskunder som använder PayPal som betalningsalternativ.

Något som innebär att kunder kan få ersättning för sina utgifter för att returnera en vara. Oavsett om paketet ska returneras inom Sverige eller till utlandet, upp till max 250 kronor. Och satsningarna verkar ha gett resultat, enligt PayPal har antalet aktiva konton i Skandinavien nu vuxit till 2 miljoner.

Annons

– Vi satsar på den skandinaviska marknaden och förväntar oss att fortsätta växa allt eftersom fler svenskar, danskar och norrmän ser hur enkelt, snabbt och säkert det är att med att betala med PayPal i mobilen och datorn, säger Mårten Barkman, vd på PayPal i Skandinavien.

Satsningarna fortsätter

Marknaden för online-betalningar i allmänhet, och mobilbetalningar i synnerhet, växer snabbt och PayPal har satsat på mobila betalningar även i Sverige. Senast lanserades en funktion för att logga in på sitt PayPal-konto genom att använda fingeravtryck i nya Samsung Galaxy S5 som nyligen lanserats i Sverige.

Man har även infört möjligheten att betala i Selectas varuautomater med PayPal och lanserats som betalningsalternativ i EasyParks parkeringsapp för mobilen. PayPal jobbar just nu också på en ny funktion som ska förbättra köpupplevelsen.

När en kund betalar med PayPal skickas han eller hon idag vidare till betaltjänstens sajt för att genomföra köpet. Men en ny kassa ska göra att köparen betalar för sina varor utan att skickas vidare till betaltjänstens sajt. Och satsningarna i Skandinavien kommer att fortsätta framöver.

– Det här visar hur allt fler e-handlare i regionen uppskattar de fördelar PayPal ger när det kommer till enkelhet och säkerhet. Idag har vi över 10 000 butiker anslutna med flertal stora lokala aktörer som Tradera, Clas Ohlson och CDON.COM. Allt eftersom antalet butiker som accepterar PayPal ökar globalt och i Skandinavien så ökar även antalet användare, säger Mårten Barkman.

Källa: Press

Annons