Alternativ torghandel Amazons senaste idé

I tider där närodlat och ekologiskt gör succé hos konsumenterna satsar Amazon på att erbjuda alternativ till att handla grönsaker på torget.

Amazon har inlett ett samarbete med Fresh Nation, ett företag som levererar varor från lokala gårdar direkt till sina kunder. Samarbetet, som syftar till att låta Amazonkunder beställa färska råvaror direkt från producenterna, har hittills testats i tre områden i södra Kalifornien, enligt Los Angeles Times.

Amazon utför sedan tidigare leveranser av matvaror till sina prime-medlemmar, genom tjänsten AmazonFresh, och även den nya tjänsten kommer bara att vara tillgänglig för de med det lite dyrare matmedlemskapet. Matleveranserna är dock inte tillgängliga i hela USA.

Annons

Bättre utbud för stadsmänniskor

Fresh Nations grundare Tony Lee ska genom sitt företag ha försökt att komma på en modell för hur människor som bor i städer ska kunna få tag i färsk närproducerad mat lika lätt som att köpa mat i en affär. Samarbetet med Amazon är ett sätt för företaget att nå ut till fler.

- Vår ambition är att leverera färsk mat till miljoner människor, och det enda sättet vi kan göra det på är med en partner som Amazon som har miljoner kunder, säger Tony Lee till Los Angeles Times.

Satsningen ska till en början endast testas i området runt Los Angeles och så småningom i New York City. Men enligt flera amerikanska tidningar kan gårdsleveranserna, om de blir tillräckligt populära, komma att bli verklighet för fler amerikaner i framtiden.

Annons