Amazon: ”Vi har 50 000 lediga jobb”

Sätter upp 10 ansökningscenter inför “årets största anställningsevent”, Amazon Jobs Day.

Det verkar vara goda tider för de Amerikaner vill jobba inom e-handelsbranschen. Så sent som igår skrev vi om det amerikanska logistikföretaget Radial som kommer behöva anställa 23 000 personer för att klara höstruschen.

Nu meddelar världens sannolikt största e-handelsföretag, Amazon, att deras årliga jobb-dag, Amazon Jobs Day, närmar sig. 

Annons

Sätter upp tio center för jobbsökare

Den andra augusti infaller den stora dagen och från klockan åtta på morgonen kan besökarna komma till något av de totalt tio “fulfillment centers” som företaget sätter upp runt om i landet dagen till ära. Där kan man bland annat få sig en rundtur och se hur det går till inne på företagets lager där miljontals e-handelsorder plockas varje år.

Den som är i behov av ett jobb kan då även passa på att lämna in en ansökan. Och chanserna är goda. Inte mindre än 50 000 lediga tjänster finns inom företaget, utspritt över hela USA, enligt företaget.

Tusentals får jobberbjudande på stående fot

För den som är i akut behov av ett jobb finns även möjligheten att få ett direkt på plats. Detta då e-handelsjätten planerar att erbjuda tusentals personer “on-the-spot job offers”, alltså jobb på stående fot.

- Vi ser fram emot att kunna skapa bra jobb som erbjuder konkurrenskraftiga löner, förmåner från dag ett och möjligheten att gå tillbaka till skolan genom vårt karriärvalsprogram, sa Amazons vice president för den internationella personalavdelningen, John Olsen, i ett pressmeddelande som publicerades på BusinessWire tidigare idag.

De nya medarbetarnas uppgifter kommer att bli att plocka, packa och skicka kundernas e-handlade order. 

Betonar sociala förmåner

Företaget betonar att deras anställda har gott om sociala förmåner, något som Amazon dock tidigare fått mycket kritik för att inte erbjuda. Detta ska det dock ha blivit ändring på och även de 10 000 av de förväntade nya medarbetarna som väntas bli deltidsarbetare på företagets olika sorteringscenter runt om i USA, ska komma att omfattas av vissa förmåner.

Den som jobbar mer än 20 timmar i veckan ska även kunna erhålla förmåner såsom liv- och olycksfallsförsäkring, tand- och synförsäkringar, samt delfinansiering av sjukförsäkring, enligt företaget.

Annons
Annons