Amazon allt närmare ett uppköp av indiska Jabong

Amazon har tidigare visat intresse för den indiska modejätten Jabong, nu har man närmat sig ytterligare. E-handelsjätten ska nyligen ha avslutat de första diskussionerna om att förvärva modeportalen och en affär väntas värdera Jabong till drygt 1,2 miljarder dollar.

Amazon visar allt större intresse av att öka sin närvaro internationellt inom mode på nätet och ryktas bland annat vara intresserade av brittiska Asos.

E-handelsjätten satsar samtidigt allt mer aggressivt på den snabbväxande indiska marknaden, där man ryktats vara intresserade av att förvärva landets modeportal Jabong.

Annons

Nu sägs bolaget ha avslutat de första diskussionerna om ett uppköp. Det enligt personer med insyn i förhandlingarna, Jabongs medgrundare Praveen Sinha, har däremot avböjt att kommentera uppgifterna.

Största förvärvet någonsin

Prislappen för Jabong som bland annat ägs av tyska Rocket Internet och svenska Kinnevik, 25 procent, har tidigare ryktats ligga runt 700 miljoner dollar. Priset ser dock ut att kunna bli högre än så och en affär väntas värdera modeportalen till 1,1-1,2 miljarder dollar.

Något som skulle göra uppköpet till det största någonsin för ett indiskt e-handelsbolag. När Myntra, som är landets största modeportal, förvärvades av Flipkart i maj uppgick prislappen till 370 miljoner dollar.

Enligt branschsiffror har Myntra en marknadsandel på över 50 procent inom mode medan Jabong har tagit en andel på 25 procent.



Källa: TechCircle

Annons