Amazon anställer tusentals även i Storbritannien

Under förra årets med hektiska dag beställdes det 4,1 miljoner varor från Amazons brittiska e-handelssajt. En imponerande siffra som kräver bemanning i distributionscentralerna. För att klara av en liknande rush under årets julhandel kommer Amazon nu att anställa 13 000 säsongsarbetare.

I morse berättade vi om hur Amazon ska anställa 80 000 säsongsarbetare till sina distributions- och sorteringscentraler i USA. Men det är inte bara i det stora landet i väst som e-handelsjätten behöver fylla ut sin personalstyrka.

Även I Storbritannien väntar man sig att det kommer att köpas en och annan julklapp på nätet och Amazon meddelade tidigare idag att man kommer att behöva anställa 13 000 nya medarbetare inför julhandeln.

Annons

– Under förra årets mest trafikerade dag beställde våra kunder 4,1 miljoner varor, det är cirka 47 artiklar per sekund. De tusentals säsongsarbetare som är med oss vid den här tiden på året spelar en viktig roll och hjälper oss att leverera en enastående upplevelse för våra kunder under denna otroligt hektiska tid, äger John Tagawa, chef för Amazons verksamhet i Storbritannien.

Permanenta jobb

De flesta säsongsjobbarna kommer att ta plats på någon av Amazon åtta distributionscentraler i Storbritannien, men man behöver även bemanna sin kundtjänst i Edinburgh. Nyligen gick Amazon också ut med nyheten att man räknar med att anställa 1 000 nya medarbetare i landet på fast basis.

– Vi är glada över att skapa 13 000 säsongsarbeten, hundratals av dessa kommer också att leda till permanenta anställningar. Vi har skapat mer än 2 000 nya permanenta roller i våra distributionscentraler under de senaste två åren, och räknar vi även in våra kundservicemedarbetare har vi nu över 6 000 fast anställda, säger John Tagawa.



Källa: Press

Annons