Amazon-anställda packar ihop för bättre löner

Bråket om bättre löner och arbetsvillkor för Amazons anställda i Tyskland rullar vidare. Fackföreningen Verdi gör nu allvar av sina hot och uppmanar e-handelsjättens lageranställda att gå ut i strejk vid ett flertal av landets distributionscentraler.

Kampen om högre löner och bättre arbetsvillkor för Amazons lageranställda i Tyskland fortsätter. I slutet av september hotade den tyska fackföreningen Verdi med att ta ut arbetare i strejk på ett flertal av e-handelsjättens distributionscentraler.

De båda har inte hittat någon lösning och nu gör Verdi allvar av hotet och uppmanar arbetare vid Amazons distributionscentraler i Bad Hersfeld, Leipzig, Graben, Werne och Rheinberg att gå ut i strejk.

Annons

Amazon vägrar vika sig

Arbetare på Bad Hersfeld, Leipzig och Graben kommer att strejka från måndag till onsdag, medan arbetarna på Werne kommer att lägga ner sitt arbete under måndag och tisdag. Konflikten har pågått under en längre tid och Verdi har tagit ut anställda i strejk vid ett flertal tillfällen med målet att höja lönen i enlighet med kollektivavtalen som gäller inom detaljhandels- och postorderindustrin.

Amazon har dock avvisat kravet med motiveringen att det gäller lagerpersonal samt logistikarbetare, och att de baserat på det, betalar löner som är högre än genomsnittet. Amazon har totalt 9 000 anställda, plus 14 000 säsongsarbetare, vid nio distributionscentraler i Tyskland och landet är den näst största marknaden efter USA.

Källa: Reuters

Annons