Amazon-antiklimax i Stockholm: ”Hoppas ni inte lämnar rummet”

Pressträffen hos Amazon Web Services handlade om... Amazon Web Services.

Stämningen var på topp hos landets redaktioner, reportrarna var tidigt på plats och diverse sajter var redo att liverapportera från Amazons aviserade presskonferens i Stockholm. Det var ju bara det att det inte var Amazon som hade bjudit in till pressträffen, utan Amazons molntjänstföretag Amazon Web Services, vilket stod klart redan under gårdagen.

LÄS ÄVEN: Svärdson om Amazon-hajpen: "Skulle ha avslöjats redan"

Annons

Och därför kom det kanske inte som en överraskning att dagens pressträff handlade om Amazon Web Services och inte om Amazon. AWS har nämligen etablerat tre svenska serverhallar och dagens nyhet var att företaget helt enkelt drar igång verksamheten i dem.

- Nu är vi igång och direkt tydliggör man att det här är en presentation för AWS och inte Amazon, klargjordes det exempelvis i Breakits liverapportering.

Nyhet nr 2: Deltar i välgörenhet

Ehandel.se var inte på plats på presskonferensen, men besvikelsen i rummet verkar av rapporteringen att döma ha varit påtaglig.

- Hoppas ni inte lämnar rummet nu, ska AWS representant ha sagt till det samlade medieuppbådet.

Amazon Web Services hade dock i förväg aviserat att två nyheter skulle släppas under pressträffen. Vilken blev då den andra? Jo, AWS ska enligt uppgift arrangera ett välgörenhetsevent tillsammans med organisationen Håll Sverige Rent under 2019.

LÄS ÄVEN: Amazon håller inte på att starta e-handel i Sverige

Annons