Amazon är snart USA:s största klädåterförsäljare

Enligt en ny rapport kommer Amazon att passera den amerikanska varuhuskedjan Macys som USA:s störst återförsäljare av kläder 2017.

Amazon är på god väg att bli USA:s största återförsäljare av kläder. I alla fall om man ska tro en ny färsk rapport framtagen av ett gäng analytiker från det finansiella tjänsteföretaget Cowen Group.

Enligt deras beräkningar kommer Amazon att knipa förstaplatsen från varuhuskedjan Macys med bekväm marginal inom två år, alltså senast 2017.

Annons
Annons

– Vi uppskattar att Amazons amerikanska försäljningsvolym av kläder, GMV, gross merchandise value, kommer att öka från 16 miljarder dollar 2015, till 52 miljarder dollar år 2020 och därmed öka sin amerikanska marknadsandel från 5 till 14 procent och passera Macys under 2017, står det att läsa i rapporten.

Snabbast växande kategorin

Amazons tillväxt när det gäller försäljning av kläder har gått om både Walmart och Target under de senaste sex kvartalen, det trots att e-handelsföretaget bara sålt kläder sedan 2002. En trend som ser ut att fortsätta.

Under första halvan av 2015 hade 11 procent av kunderna som handlar kläder på Walmart och Target gjort så även på Amazon. Jämfört med 8 procent under första halvan av 2014.

Amazon har under de senaste åren satsat allt mer på sin försäljning av kläder och accessoarer och kategorin ska nu vara en av de snabbast växande på marknadsplatsen med en genomsnittlig årlig tillväxt på 29 procent.

 

Källa: Bloomberg

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!