Amazon avslöjar äntligen antalet betalande medlemmar

Inte långt ifrån spekulationerna.

Analysföretag har under flera år försökt lista ut hur många medlemmar som Amazon har i sin kundklubb Prime. En kundklubb som kommer med en rad fördelar men kanske främst är känd för att inkludera fri frakt.

Kundklubben är en central del av Amazons framgångar och knyter kunderna ännu närmare e-handelsjätten. Det har i undersökningar visat sig att medlemmarna handlar för mer än de som inte är medlemmar.

Annons

Senast i oktober så gick en analysfirma ut med siffran 90 miljoner medlemmar, vilket då bara skulle gälla USA.

LÄS ÄVEN: E-handlaren med 90 miljoner medlemmar i kundklubben

Nu har Amazons vd och grundare Jeff Bezos tagit bladet från munnen och helt enkelt berättat att företaget har över 100 miljoner medlemmar. En siffra som inkluderar alla företagets marknader. Majoriteten av dessa 100 miljoner lär dock finnas i USA.

- 13 år efter lanseringen har vi nått över 100 miljoner betalande Prime-medlemmar globalt. Under 2017 skickade Amazon över fem miljarder artiklar med Prime över hela världen och fler nya medlemmar gick med i Prime än föregående år - både i världen och i USA, skriver Jeff Bezos i ett brev till aktieägarna.

Det är alltså över 100 miljoner människor världen över som betalar runt 100 dollar per år (det varierar per marknad) för att få gratis frakt och tillgång till flera av Amazons olika tjänster.

Annons