Amazon börjar med leveranser på söndagar

Amazon kommer i samarbete med US Postal Service att börja leverera paket på söndagar. Först ut är storstadsområdena i New York, Los Angeles och London, men fler amerikanska städer står på tur i början av nästa år.

Snabba leveranser är en het potatis i e-handelsvärlden, men det är även helgleveranser. Något som e-handelsjätten Amazon nu satsar på tillsammans med US Postal Service, och boende i New York och Los Angeles, kan nu få sina paket levererade även på söndagar.

– I takt med att näthandeln fortsätter att öka är vi mycket glada över att kunna erbjuda Amazon möjligheten att leverera paket på söndagar, säger USP:s vd, Patrick R. Donahue i ett pressmeddelande.

Annons

Gäller alla kunder

Det här är första gången som USP levererar på söndagar och för Amazons del betyder det att deras aggressiva satsning på leveranser fortsätter. De senaste åren har e-handelsjätten plöjt ner pengar för att effektivisera sina leveranser och man har bland annat byggt distributionscentraler på löpande band.

Till en början verkade det som att söndagsleveranserna endast skulle gälla Prime-medlemma, men en talesman för Amazon säger nu att det gäller alla deras kunder.

I slutet av november kommer man att börja med söndagsleveranser i London, fast då med egna bilar, och under 2014 även i Dallas, Houston, New Orleans och Phoenix.

Källor: The Verge, The Next Web

Annons