Amazon bygger gigantisk vindkraftspark i Texas

E-handelsjättens satsning på förnybar energi fortsätter med en vindkraftspark stor nog att förse 90 000 hushåll med el under ett helt år.

Amazon har under de senaste åren investerat allt mer i förnybar energi. Delvis beroende på företagets omfattande expansion som idag omfattar allt från e-handel och teknik till logistik. Och här ska särskilt e-handlarens satsning på molntjänster och dotterbolaget Amazon Web Service, AWS, vara en rejäl energislukare.

För att råda bot på det har Amazon byggt sol- och vindkraftverk i Indiana, North Carolina, Ohio och Virginia. Något som innebär att 40 procent av den energi som krävs för att driva AWS kommer att komma från förnybara energikällor i slutet av 2016. En ökning från 25 procent i april 2015 och nu är det dags för nästa nybygge.

Annons

1 miljon megawattimmar per år

Amazon meddelar nämligen att man inlett bygget av en gigantiskt vindkraftspark i Västra Texas. Amazon Wind Farm Texas, som nybygget heter, kommer att stå färdigt i slutet av 2017 och bestå av ett hundratal turbiner som kommer att öka Amazons produktionskapacitet av förnybar energi med 60 procent.

Enligt e-handlaren kommer vindkraftparken att generera mer än 1 miljon megawattimmar el per år, tillräckligt för att förse 90 000 hushåll med el under ett helt år.

Annons