Amazon bygger vidare mot snabbare leveranser

Amazon fortsätter att bygga distributionscentraler runt om i USA. Den här gången är det Texas som kommer att få tre nya anläggningar som med en total yta på nästan 300 000 kvadratmeter kommer att skapa 1000 nya jobb i delstaten.

I förra veckan berättade Amazon om sina planer på att bygga ett nytt 90 000 kvadratmeter stort lager i delstaten Kalifornien. E-handelsjätten ligger verkligen inte på latsidan och nu meddelar man att de kommer att bygga tre nya distributionscentraler i Texas.

Två av dem kommer att byggas i Dallas-Fort Worth storstadsområde, och det tredje utanför San Antonio. De tre centralerna kommer att bli mellan 90 000 till 110 000 kvadratmeter stora och sysselsätta runt 1000 anställda.

Annons
Annons

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda mer än 1000 Texasbor arbete i våra nya distributionscentraler i Schertz, Coppell och Haslet. Vi uppskattar all hjälp vi fått från delstaten och lokala förtroendevalda för att kunna göra den här spännande investeringen här i Texas, säger Mike Roth, vice vd för Amazons nordamerikanska verksamhet.

Hotade stänga anläggning i Texas

I slutet av 2011 hotade Amazon att stänga sin distributionscentral i Texas, och avbryta sina planer på att bygga ytterligare centraler i delstaten. Anledningen var den tvist som pågått i flera år angående e-handlare och försäljningsskatt i USA.

Men efter att man nått ett avtal med statliga tjänstemän började Amazon i somras lägga till moms på varor sålda till sina kunder från Texas.

Efter det har Amazon nått liknande överenskommelser med fler stater och har sedan dess öppnat flera distributionscentraler runt om i landet. Syftet är som vi påpekat tidigare att kunna ge konsumenterna snabbare leveranser genom att förkorta avståndet mellan sina distributionscentraler och kunder. Till slut kanske så snabbt som samma dag.

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!