|8| Amazon får elektroniska brevbärare i Italien - Ehandel.se
Annons

Amazon får elektroniska brevbärare i Italien

Amazon får elektroniska brevbärare i Italien

2012-03-16 13:31

E-handelsjätten Amazon har inlett ett experiment med betalning vid dörren. Det är tillsammans med den italienska posten som Amazon.it ska låta kunder betala med kort vid hemleverans. Under testfasen är det 6500 postkontor som kommer att erbjuda tjänsten. Detta sägs kunna bli en ny intäktskälla för posten då brevvolymerna minskar.

Till en början skall det vara gratis att välja detta leverans och betalsätt men om tjänsten fortsätter, nästa år, kommer det att finnas en avgift. Om kunderna tar till sig denna betalmetod kommer den att rullas ut till alla 15000 postkontor i Italien.

– E-handeln blomstrar och samarbetet med Amazon öppnar nya kapitel för postgången, säger vd för Poste Italiane, Massimo Sarmi och fortsätter, kunderna kan ta emot, betala och hämta varorna köpta på nätet utan köer i kassorna, och även vänta eller arbeta hemma om så önskas. Kunderna kommer att ha möjlighet att välja när de betalar och det kommer att vara vårt ansvar att returnera försändelsen om kund är missnöjd.

Amazon har inte exklusivitet på de "elektroniska brevbärarna" utan fler samarbeten planeras. Den italienska posten har alltså insett att det är dags att flörta med e-handlarna. Om detta är något som kunderna kommer att vilja använda vet vi ännu inte. Vi går dock mot bättre kundservice och leverans vid dörren är förmodligen framtiden. Betalning vid leverans borde även öka konverteringen i kassan. Frågan är om kunderna vill betala på detta sätt.

Ett intressant experiment är det i alla fall och det ska bli spännande att se utfallet. Vi gissar att Posten Meddelande, som ser sina brevvolymer falla, just nu skissar på en kärleksförklaring till e-handlarna. De har redan smugit in Skicka Lätt under nosen på Posten Logistik. Vi undrar vad nästa present kan vara.

 

Källa: internetretailer

Annons
Annons

Julius Gunnilstam

Chefredaktör

Leder det dagliga arbetet med vårt redaktionella innehåll. Brinner för att hitta det senaste och hetaste inom e-handelsbranschen.

Per Nilsson
2012-03-16 14:03

Om de inte ens kan leverera ett rekommenderat brev ifrån Sverige hur sjutton ska de lyckas med att leverera OCH ta betalt?!

Amazon kanske skulle prova sin idé i ett annat land först. :-)

Jimmy Öström
2012-03-16 14:27

Alltså jag fattar inte folk som handlar på Amazon, det kan bara bero på pris och inget annat.

Vilken skitsida, dom må ha sina tusen tester dom har men deras sida är bara SÅ DÅLIG.

Sen anser jag att man känner sig lurad av deras "handla för 25 pund och få gratis frakt". För det fösta måste man klicka i en ruta för att få detta 8det är ikryssat för frakt annars) och sen kan produkterna skickas från olika handlare och inte bara Amazon, inget fel i detta. Men här får man betala frakt och det framgår INTE tydligt.

Sen när dom skickar grejerna så kommer det inte med någon packsedel eller annat om man får mer än en leverans.

Nix, sämsta skit jag varit med om.

Dom må omsätta hur mycket som helst, me med min erfarenhet av köp hos dom lär dom kunna öka ett par tusen procent utan problem. Kanske mindre tester och mer verklighet???????

Annons
PostNord: Verkligheten har vida överstigit våra prognoser

PostNord: Verkligheten har vida överstigit våra prognoser

Svenskarna shoppade för 2,3 miljarder under Black Friday, vilket lett till mycket höga paketvolymer för PostNord.

Annons
Annons

Jetshops nätbutiker ökade med mer än 100 procent

Plattformsleverantören Jetshop med närmare 2 000 e-handelskunder har tittar närmare på siffrorna från Black Friday, den 27 november.

Nordeas säkerhetstänk leder till nekade köp på nätet

Avslöjande: Nordeas säkerhetstänk leder till nekade köp på nätet

I jakten på att skydda sina kunder från bedragare har Nordea infört regler som lett till att bankens kunder inte kan handla på till exempel Amazon.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Framtidens drönarleveranser kan stå på spel

Skyhöga fastighetskostnader och hårdare regleringar kan innebära att drönarna inte blir den högteknologisk revolution för leveranser som så många hoppas på.

Jarnos NA-KD förvärvar modeföretaget Rut&Circle

Nelly-grundaren och hans nya e-handelsbolag förvärvar varumärket Rut&Circle samt bolagets grossistverksamhet och e-handelsbutik.

Annons
Annons
Kunder i Sverige kan börja betala med MasterPass

I dag: Kunder i Sverige kan börja betala med MasterPass

Nu finns MasterPass tillgängligt som betalningsmetod för kunder hos Nordea, SEB och Swedbank.

Föreslagen momslag får kritik från DB Schenker

Logistikleverantören DB Schenker menar att postmonopolet riskerar att komma tillbaka om Sverige följer EU:s anvisningar och tar bort momsen på grundläggande postservice.

Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Innehar f-skattesedel och momsregistrering.
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem