Amazon följer efter Volvo – lanserar bakluckeleveranser

Utlovar leverans redan efter en kvart.

Maten levererad i din baklucka endast en kvart efter beställningen.

Det är scenariot i den amerikanska e-handelsjätten Amazons senaste experiment, leveranstjänsten AmazonFresh Pickup.

Annons

Beskedet kommer efter att Volvo i omgångar experimenterat med samma sak och bland annat inlett samarbete med företag som Lekmer, Mat.se samt NetOnNet och Intersport.

Ska bli tillgängligt för Prime-kunder 

Tanken är att leveranserna ska ske till bilar som står parkerade på speciella pick-up points. Tjänsten testas nu på vissa platser i Seattle och har även fått en egen hemsida.

Än så länge är att alltså bara Amazon-anställda som kan ta del av leveranserna, men snart väntas tjänsten finnas tillgänglig även för företagets Prime-kunder.

Även småsaker ska levereras

Kanske lite unikt är att leveransen heller inte kommer kosta något extra för Prime-kunden och Amazon kommer inte kräva att man handlar för en viss summa för att de ska leverera maten till bakluckan. Den som blir akut sugen på en chokladkaka bör alltså teoretiskt sett kunna se fram emot att få den levererad i rödaste rappet.

I och med att tjänsten växer ska kunderna även kunna beställa dagligvaror såsom kött, bröd, mejeriprodukter och toapapper.

Testar fler svenska koncept 

AmazonFresh Pickup är dock inte det första koncept där e-handelsjätten till synes tar efter olika svenska lösningar.

I december förra året berättade företaget att de skulle öppna den obemannade butiken Amazon Go, vars koncept påminner en hel del om svensken Robert Ilijasons obemannade butik i Viken. Så sent som igår kunde vi dock berätta att premiäröppningen för Amazon Go fått ställas in på grund av teknikstrul.

Huruvida teknikens tidevarv kommer att vara på jättens sida inför lanseringen av AmazonFresh Pickup återstår att se.

Annons

Annons