Amazon följer svenskt exempel – ska leverera till kylskåp

E-handelsjätten vill använda sig av smarta lås så att brevbäraren kan lämna av paket innanför dörren även om mottagaren inte är hemma.

Tidigare i våras inledde ICA, PostNord och den svenska låstillverkaren Glue ett pilotprojekt som innebär att kunderna kan få maten hemlevererad och uppackad i kylskåpet även om de inte är hemma. Nu meddelar Amazon att även de jobbar på en liknande lösning.

Enligt brittiska The Sun samarbetar e-handlaren just nu med ett antal företag som tillverkar så kallade smarta lås för ytterdörrar och garageportar som kan öppnas med ett lösenord. Något som gör det möjligt för brevbäraren att lämna av ett paket innanför dörren även om mottagaren inte är hemma.

Annons
Annons

Innanför dörren, eller i bakluckan

Bland företagen som nämns finns August, som tillverkar smarta lås för ytterdörrar, samt Garagei, som tillverkar uppkopplade garageportar, och tillsammans genomför man nu ett pilotprojekt i Amazons hemstad Seattle.

Amazon ska även ha inlett ett samarbete med den tyska biltillverkaren Daimler för att kunna lämna av paket i parkerade bilar. En leveranslösning lik den Volvo lanserade för ett tag sedan och som ett flertal e-handlare just nu använder sig av.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!