Amazon går B2B med AmazonSupply.com

Internet Retailer rapporterar att Amazon gett sig in på företagsmarknaden med en helt ny e-handelssida. Den går under namnet AmazonSupply.com och ska innehålla över en halv miljon produkter riktade till företag.

AmazonSupply skall erbjuda kontorsmaterial, verktyg, städmaterial och labbprodukter. Prentis Wilson, vd på AmazonSupply, har följande kommentar:

"Vi är glada att kunna erbjuda ett brett sortiment, från grundläggande produkter som borr och automatiska handtorkare, till sällsynta delar som laboratoriecentrifuger och miniatyr-polyimidslangar, så att företag och industrikunder kan effektivisera sina inköpsprocesser," säger Wilson. "Låga priser i kombination med snabb, fri frakt och ett stort urval, gör shoppingen på AmazonSupply till en utmärkt upplevelse för kunderna."

Annons

En jämförelse mellan andra B2B-butiker och AmazonSupply skall visa på en stark prispress ifrån Amazons sida. Enligt Prentis Wilson ska alla produkter på den nya sidan även finnas på Amazon.com, vilket förklarar de låga priserna. En av skillnaderna mellan Amazon och AmazonSupply är att den nya sidan tydligt uppger ett telefonnummer för beställningar.

"Vi lyssnade till kunder som sa att beställa via telefon är ett bekvämt alternativ för dem och såg till att numret är lätt att hitta på hemsidan," säger Wilson.

AmazonSupply riktar sig till hela världen även om den primära marknaden just nu ser ut att vara USA. Amazon vill garanterat fånga den växande B2B-marknaden på nätet och denna nya sida lär inte kostat dem mycket, med tanke på att all infrastruktur redan fanns på plats. Det är helt enkelt Amazon.com förpackat för företag med ett utvalt utbud och lite mer företagsvänliga funktioner. Ni finner AmazonSupply här.

 

Källa: internetretailer

Annons